Jesti povrće koje sam proizvedeš poseban je doživljaj. Zato, motiku u ruke i počni.
Moj početak je bio prilično ambiciozan. Željela sam salatu, mladi luk, začinsko bilje, a zatim posebno paradajz, papriku, tikvice, rotkvice, mrkvu, repu, blitvu. I sve sam i dobila. Malo, ali slatko.
Sledeće godine sam zasadila još i kupus, brokulu, karfiol (sve su mi pojele neke bube), zatim grašak (jeli smo ga direktno sa leje), boraniju (divna, šarena, bilo je i za zamrzivač), paradjz i papriku. Slatku i crnu repu.
Ove godine, posadila sam blitvu (nije njena godina), mrkvu (buja), cveklu (odlična), tikvice (prvi put sam njima zadovoljna, predivne, tamne courgettes), boraniju (olovka), grašak (kao šećer), mladi luk, salatu (više je nema), parike (tek su sad krenule), paradajz (on je najzahtjevniji), praziluk (za sad dobro izgleda). Imam i dosta jagoda (slatke kao med). Imaću i rena.
Ovo je bilo tamo negdje u aprilu.
Ovo su u julu mrkvica i boranija
A ovo je praziluk i neven
Moj početak je bio prilično ambiciozan. Željela sam salatu, mladi luk, začinsko bilje, a zatim posebno paradajz, papriku, tikvice, rotkvice, mrkvu, repu, blitvu. I sve sam i dobila. Malo, ali slatko.
Sledeće godine sam zasadila još i kupus, brokulu, karfiol (sve su mi pojele neke bube), zatim grašak (jeli smo ga direktno sa leje), boraniju (divna, šarena, bilo je i za zamrzivač), paradjz i papriku. Slatku i crnu repu.
Ove godine, posadila sam blitvu (nije njena godina), mrkvu (buja), cveklu (odlična), tikvice (prvi put sam njima zadovoljna, predivne, tamne courgettes), boraniju (olovka), grašak (kao šećer), mladi luk, salatu (više je nema), parike (tek su sad krenule), paradajz (on je najzahtjevniji), praziluk (za sad dobro izgleda). Imam i dosta jagoda (slatke kao med). Imaću i rena.
Ovo je bilo tamo negdje u aprilu.
Ovo su u julu mrkvica i boranija
A ovo je praziluk i neven
Nema komentara:
Objavi komentar