Srijeda, 4.05.2016.
Pripreme za slavu. Uvijek pravim ista jela. Ovo ponavljanje je ritualno. Treba da se ureže duboko u sjećanje mog malog potomka.
Hoću da mu Đurđevdan ima ukus mamine sarme, ruske salate i svinjskog pečenja sa ruzmarinom. Hoću da mu, umjesto madlene u šoljici čaja, parčence torte od narandži i badema, prizove u sjećanje srećne trenutke na selu sa svojima.
Ja lično najviše uživam u predivnim mirisima i zvukovima, koji okade i raspjevaju cijelu kuću, a pravi ih čuveni srpski brumisateur - smederevac (krčkanje sarmice, crvčanje pečenice, šaputanje čokoladne glazure...).
Pripreme za slavu. Uvijek pravim ista jela. Ovo ponavljanje je ritualno. Treba da se ureže duboko u sjećanje mog malog potomka.
Hoću da mu Đurđevdan ima ukus mamine sarme, ruske salate i svinjskog pečenja sa ruzmarinom. Hoću da mu, umjesto madlene u šoljici čaja, parčence torte od narandži i badema, prizove u sjećanje srećne trenutke na selu sa svojima.
Ja lično najviše uživam u predivnim mirisima i zvukovima, koji okade i raspjevaju cijelu kuću, a pravi ih čuveni srpski brumisateur - smederevac (krčkanje sarmice, crvčanje pečenice, šaputanje čokoladne glazure...).
Nema komentara:
Objavi komentar